Субота, 20.04.2024, 15:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Березнегуватський ЗЗСО І-ІІ ступенів №2

Меню сайту
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


16:09
Місячник патріотичного виховання

Відповідно до річного виховного плану роботи школи та з метою становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадських обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин в листопаді 2017 були заплановані і проведені заходи Місячника патріотичного виховання.

До Дня української писемності та мови для учнів 5-9 класів була проведена бібліотекарем школи Авраменко М.О. та підготовленими учнями лінійка «Диво моє калинове». Учні з пошаною і любов’ю говорили про значення мови для кожного громадянина України, про її чарівність, милозвучність. Не забули і про появу писемності та історію літописання в Україні. Марина Олександрівна наголосила, що 9 листопада – це день, коли розпочинає свою роботу Міжнародний дитячий конкурс знавців рідної мови імені П.Яцика, метою якого є сприяння утвердженню державного статусу української мови.

Учні школи прийняли активну участь в І та ІІ (районному) турі конкурсу, показавши гарні результати.

З метою утвердження в свідомості і почуттях учнів патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, з метою формування у дітей почуття гідності, доброти, милосердя була проведена загальношкільна лінійка «Сини Березнегуватщини на фронтах Великої Вітчизняної Війни «Герої Радянського Союзу». Учні 8 класу разом з Гуржій А.І. розповіли про наших земляків Миколу Чепурного, Миколу Щербину, Івана Скорого, Віктора Веденка. Життя та бойовий шлях – це подвиг, це взірець служіння рідній землі і народу.

До 85-іччя страшної трагедії українського народу  була проведена загальношкільна лінійка «У пам'ять про Голодомор 1932-1933рр», яку підготували учні 7 класу із класним керівником Базаровою Л.Г. Метою даного заходу було формування щирих людських почуттів, виховання здатності кожної дитини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників, співчуття до трагічної долі рідного народу.

Учні представили свідчення очевидців, розповіли про складову політику Голодомору, з глибокою скорботою читали вірш «Фрагмент пам’яті».

Традиційним заходом в початковій школі, що слугує вихованню в учнів громадянської позиції, національної самосвідомості, осмисленню моральних та культурних цінностей, була «Посвята учнів 1 класу у Веселчата».

Всі учні початкової школи зібралися у прикрашеному залі. Звучали слова любові і шани до рідної України, з гордим духом учні вшанували символом рідної землі – Гімн держави. На свято прийшли Королева Знань, Королева Книги, казкові Знайко і Незнайко. Учням першого класу пропонувалися загадки, питання, вікторини, на які вони залюбки відповідали. Кращим весел чатам 2-4 класів були вручені подяки, а учням 1 класу посвідчення члена Веселкової організації. Радістю, любов’ю і гордістю переповнювалися серця маленьких громадян України.

Проведені заходи Місячника патріотичного виховання були різні за тематикою та змістом, але всі вони сприяли набуттю дітьми патріотичного досвіду на основі готовності до участі в процесах державотворення, вихованню поваги до державної символіки; формуванню ціннісного ставлення особистості до українського народу, нації. Слід відмітити якісну, творчу роботу педагогів школи Авраменко М.О., Гуржій А.І., Базарової Л.Г., Мальчикової О.І., які підготували сценарії заходів, що відповідали віковим особливостям учнів та змісту концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Переглядів: 383 | Додав: director2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz