Середа, 24.04.2024, 10:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Березнегуватський ЗЗСО І-ІІ ступенів №2

Меню сайту
Наше опитування
Як вам сайт?
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:40
День цивільного захисту

Згідно наказу по школі «Про підготовку і проведення Дня цивільного захисту» № 34 від 10.04. 2018 року, з метою практичного закріплення учнями теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту, поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки, захисту життя та норм поведінки у надзвичайних ситуаціях, був організований та проведений День ЦЗ 19.04.2018 року.

День ЦЗ розпочався загальношкільною лінійкою, яку підготували та провели Авраменко М.О. та Юхименко Т.В. На ній було оголошено план роботи та розглянуто загальні теоретичні поняття:

- Що таке цивільний захист?

- Класифікація надзвичайних ситуацій;

- Дії під час надзвичайних ситуацій.

У кожному класі проведено перший урок на тему: «Чи знаю я, як захистити себе в надзвичайних ситуаціях». Класні керівники в цікавій та змістовній формі розповіли учням про необхідність дотримання пожежної безпеки в побуті, на природі; про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки; план дій під час пожежної та радіаційної небезпеки; про правила поведінки на водоймах тощо. Під час проведення уроків вчителі використовували відео- записи, презентації, наочний матеріал.

Протягом дня за сигналом «Увага всім!» проведено евакуацію учнів 2-9 класів із приміщень школи згідно схеми шляхів евакуації. Діти організовано в ватно-марлевих пов’язках вибігали на спортивний майданчик. Перевірялась організованість і швидкість учнів під час евакуації з приміщення та правильність вдягання пов’язок.

Учні школи переглянули відеофільм «Людина і природа. Надзвичайні ситуації», підготовлений вчителем фізики Рябенькою А.М., прийняли активну участь у вікторині, яка пройшла під гаслом «Пам’ятай! Життя є дар, і той хто його не цінує, цього дарунку не заслуговує». Під час вікторини учні показали свої знання з питань безпеки життєдіяльності, навчились швидко оцінювати небезпечну ситуацію, приймати оптимальне рішення щодо її подолання. Для учнів 1-4 класів проведено вікторину на тему «Це повинен знати кожен учень початкової школи», яку підготували вчитель Пилюга І.Я. і вихователь ГПД Безродня О.О.

День ЦЗ продовжили практичні тренування, естафети та змагання, проведені вчителями фізичної культури Лебедем Є.А. та основ здоров’я Авраменко М.О. , в яких взяли участь дві команди учнів 5-9 класів «ДЮП» та «Вікторія». Практичні завдання дали змогу перевірити здатність учнів грамотно і чітко діяти у надзвичайних ситуаціях. Естафети та змагання виховували в учнів такі якості як відвага, мужність, витримка, спритність, самовідданість при виконанні завдань ЦЗ. Перемогу здобула команда «Вікторія».

Протягом дня була організована виставка малюнків серед молодших школярів на тему «Рятувальник – професія почесна» та оформлено стенд «Знай і вмій».

Директор школи Тацька Г.Л. в кінці дня підбила підсумки виконання запланованих заходів з цивільного захисту. У своєму виступі вона зазначила, що теоретичне та практичне закріплення знань, набутих учнями під час вивчення за навчальними програмами питань із основ здоров’я та безпеки життєдіяльності було відпрацьовано у ході «Дня цивільного захисту».

День ЦЗ в школі пройшов цікаво та насичено, нікого не залишив байдужим, знання які учні отримали залишаться на все їхнє життя. Керуючий склад, вчителі та учні продемонстрували готовність до дій в екстремальних ситуаціях, до виконання запланованих заходів поставилися відповідально. Мета Дня ЦЗ досягнута. Роботу щодо організації та проведення Дня ЦЗ вважати задовільною.

 

 

Переглядів: 405 | Додав: director2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz